30 de maig de 2019
30.05.2019
Regió7

Almenys set morts i 21 desapareguts en un naufragi al Danubi, a Budapest

Els equips de rescat tenen «mínimes» esperances de trobar supervivents

30.05.2019 | 11:41
Vaixells de salvament treballant al Danubi

Almenys set persones han mort i 21 han desaparegut després del naufragi d'un vaixell al riu Danubi al seu pas per la capital d'Hongria, Budapest, segons informen les autoritats, que admeten que les esperances de trobar més supervivents són "mínimes".

El vaixell, a bord del qual viatjaven 30 turistes sud-coreans, tres guies i dos tripulants hongaresos, va impactar anit amb una altra embarcació turística cap a les 21 h prop de la zona del Parlament i es va enfonsar al riu. La policia ha desplegat un ampli operatiu de recerca i ha tallat la ruta entre els ponts de Margarita i Isabel mentre es duen a terme les tasques de rescat.

L'empresa propietària de la nau enfonsada, Panorama Deck, ha assegurat que han mobilitzat tots els recursos disponibles i han apuntat que el 'Mermaid', adquirit l'any 2003, passava periòdicament les seves revisions. Es tracta d'un ferri de dos pisos i 27 metres d'eslora amb capacitat per a un màxim de 60 persones.

"No m'atreveixo a dir que no hi ha esperances, però sí que les oportunitats són mínimes" de trobar més supervivents, ha admès un portaveu del servei nacional d'ambulàncies, Pal Gyorfi, en declaracions a la televisió estatal. "No és només per la temperatura de l'aigua, sinó per les fortes corrents, el vapor que hi ha sobre la superfície i la roba que portaven les persones que van caure a l'aigua", ha argumentat.

El president de Corea del Sud, Moon Jae In, ha anunciat que les autoritats sud-coreanes i hongareses col·laboraran per investigar la causa del sinistre. "El més important és la rapidesa", ha declarat Moon durant una reunió d'emergència en què ha instat a fer servir tots els canals diplomàtics necessaris per agilitzar les operacions de recerca.

Un portaveu del Ministeri d'Exteriors, Kang Hyung Shik, ha anunciat la mort de vuit persones, entre elles set ciutadans sud-coreans, i ha xifrat en 19 els desapareguts. Les set persones rescatades presentaven sengles quadres d'hipotèrmia però estan estables, segons el portaveu del servei d'ambulàncies. Un portaveu de la Policia, Adrian Pal, ha informat en canvi de set morts -tots ells de nacionalitat surcoreana- i 21 desapareguts i ha dit que, amb el que se sap fins ara, es desconeix si hi ha cossos atrapats dins de l'embarcació . Les autoritats han obert una investigació criminal pel sinistre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook