Una trentena de dotacions dels Bombers de la Generalitat treballaven ahir a la tarda per controlar i sufocar un incendi de vegetació forestal que cremava a Maials (Segrià), que a l'hora del tancament del diari encara no estava controlat.

Les flames van començar al marge de la C-12, al quilòmetre 97,5, i van obligar a tallar la carretera en tots dos sentits des del punt 96 fins al 101,5.

Els Mossos d'Esquadra van activar almenys cinc patrulles per atendre la zona afectada. D'altra banda, Protecció Civil va informar que el telèfon 112 va rebre prop d'un centenar de trucades d'alerta a causa del foc.

L'incendi, segons els Bombers, va ocasionar una columna de fum que es podia veure des de diferents punts de la comarca del Segrià, fet que va provocar la gran quantitat de trucades al servei d'emergències del 112.

El foc avançava sense control a causa de les altes temperatures, que durant ahir a la tarda sobrepassaven els trenta graus a la zona, amb un índex d'humitat del 32% i amb un vent amb ratxes de fins a 20 quilòmetres per hora.