04 de juliol de 2019
04.07.2019
Regió7

Un bombardeig contra un centre de detenció de migrants a Trípoli deixa 44 morts

03.07.2019 | 23:27
Un bombardeig contra un centre de detenció de migrants a Trípoli deixa 44 morts

Almenys 44 persones van morir i 130 més van resultar ferides en el bombardeig registrat durant la nit de dimarts d'un centre de detenció de migrants a la capital de Líbia, Trípoli, segons el primer balanç oficial ofert per la missió de l'ONU al país (UNSMIL).

Segons va denunciar l'ONU, aquesta és la segona vegada que el centre de detenció de Tajura, que alberga 600 migrants i refugiats, és atacat des que, a principi d'abril, les forces que lidera el general Khalifa Haftar llancessin una ofensiva per prendre Trípoli, on té la seva seu el Govern reconegut internacionalment.

L'enviat de l'ONU per a Líbia, Ghassan Salamé, va condemnar el bombardeig i va advertir que equival a «un crim de guerra», ja que s'ha cobrat les vides de «persones innocents». En aquest sentit, va cridar a imposar sancions contra els qui han dut a terme aquest atac contrari al Dret Internacional Humanitari.

De moment es desconeix qui està darrere de l'atac, si bé les forces del mariscal de camp Khalifa Haftar, lleials a les autoritats assentades a l'est de Líbia, van anunciar dilluns que iniciarien una campanya de bombardejos contra Trípoli. L'anunci va arribar menys d'una setmana després que les forces del govern d'unitat es fessin amb el control de la localitat de Gharian, situada al sud de Trípoli i considerada una de les bases d'avançada de les forces de Haftar. L'ofensiva de Haftar contra la capital de Líbia, iniciada a principi d'abril, s'ha saldat fins ara amb més de 650 morts, segons dades de les Nacions Unides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit