El Govern va asseverar ahir que no està sobre la taula el debat sobre un eventual avançament electoral i va assegurar que està concentrat a confeccionar i aprovar els Pressupostos de la Generalitat del 2020, per no repetir la pròrroga pressupostària actual.

El Govern es va reunir ahir després de la picabaralla entre JxCat i ERC sobre com s'hauria de decidir un hipotètic avançament electoral en la tardor i a menys d'una setmana vista del debat d'investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, sobre el qual el sobiranisme no té una posició tancada encara.

«Interlocutar» amb la Moncloa

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó, va remarcar que l'executiu vol un nou Govern a Moncloa «com més aviat millor» per poder «interlocutar». Això no obstant, va remarcar que el Govern és «neutral» sobre el sentit de vot en la investidura de Sánchez, perquè això els correspon decidir-ho als partits, JxCat i ERC, que segueixen a l'expectativa de si es certifica o es recondueix la ruptura de negociacions entre el PSOE i Podem. Després de la crisi per la Diputació de Barcelona, JxCat i ERC han protagonitzat els últims dies una nova picabaralla sobre si el president, Quim Torra, ha o no de consultar amb Esquerra si medita o descarta un avançament electoral, pugna que ahir el Govern va intentar rebaixar.

Rurals armats

Paral·lelament, el Govern va aprovar ahir el Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals (Pecar) que preveu tirar endavant un reglament d'armes, que en regularà l'ús per part dels agents i les mesures de seguretat necessàries, i la creació de 300 places noves d'efectius fins al 2024 i de 50 de personal tècnic i administratiu. Teresa Jordà, va explicar que el pla vol potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals