L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer costat ahir a l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, que pronunciarà el pregó de la ciutat el pròxim 20 de setembre, i va dirigir-se a «sectors independentistes» que la critiquen: «Si no poden parlar amb Carmena, amb qui podran dialogar?».

En la roda de premsa posterior a la primera Comissió de Govern després de l'aprovació del cartipàs municipal, que va oferir al costat del primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, l'alcaldessa va afirmar que ella sí que considera que els líders independentistes són presos polítics i que va estar a favor de «la mobilització» de l'1 d'octubre.

Tot i això, l'alcaldessa de Barcelona va afirmar: «No s'ha convidat Carmena per la seva opinió sobre els presos o la situació catalana en concret, sinó per la seva defensa del diàleg, més enllà de les opinions de cadascú».

Colau va subratllar que Carmena «sempre ha defensat el diàleg, la cooperació, el dret a decidir, i ha lamentat que hi hagi líders polítics a la presó».

Colau va reivindicar que «la política és que, dins la diferència, tinguem la voluntat d'entendre'ns, escoltar-nos i trobar solucions més enllà de les posicions extremes», i va aplaudir que Carmena «ha demostrat sempre molt amor i afecte a Barcelona» i «ha protagonitzat la política de l'entesa, el diàleg i la proximitat entre Barcelona i Madrid».

El socialista Collboni va afirmar, per la seva banda, que li sembla «molt bona idea» que Carmena sigui l'encarregada de pronunciar el pregó de la capital catalana.