La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va reafirmar-se ahir en el seu rebuig a la candidatura a la Presidència del Govern espanyol del líder socialista, Pedro Sánchez, al qual va demanar que no només parli de «presos polítics» per referir-se als líders sobiranistes empresonats, sinó que fins i tot hi dialogui.

«Vostè ha explicat públicament que necessita un vicepresident que no parli de presos polítics [en al·lusió a Pablo Iglesias], però si tingués sentit d'Estat, hauria de parlar de presos polítics i amb els presos polítics», va subratllar Borràs a Sánchez durant la seva intervenció en la segona jornada del debat d'investidura que es celebra des de dilluns al Congrés. Borràs va censurar que el president en funcions hagi protagonitzat en tres mesos «una oda al bloqueig» i que ara demani a la resta de grups que no bloquegin la seva investidura quan, al seu parer, Sánchez no només ha mirat «d'humiliar» els seus socis, en referència a Unides Podem, sinó que s'ha parapetat darrere «d'un mur de silenci». Segons Borràs, els resultats electorals del PSOE no donen per governar, ni «li concedeixen el dret a la prepotència i a defugir els pactes», va subratllar Borràs, que va dir que l'estil polític de Sánchez consisteix que «en comptes de seduir, culpabilitzen; en comptes de pactar, prefereixen arraconar i en comptes de convèncer, prefereixen coaccionar».

«Tenim 155 motius pel no»

«El resultat de les eleccions no li concedeix el dret a la prepotència, a governar en solitari o a defugir els pactes, l'obliga a dialogar, negociar i a fer política, faci això, no busqui més excuses i torni amb els deures fets», va assenyalar a Sánchez.

Amb tot, abans del ple del Congrés Borràs va confirmar que els diputats de Junts rebutjarien la candidatura de Sánchez. «Tenim 155 motius pel no a la investidura», va assenyalar Borràs, abans d'afirmar que amb el líder socialista en el poder «s'ha incrementat la repressió, s'ha mantingut el control de les finances a Catalunya, s'ha espiat representants de les delegacions catalanes a l'exterior, es manté el delicte de sedició per als presos del procés i es suspenen els qui han estat elegits parlamentaris».