26 de juliol de 2019
26.07.2019
Regió7

El jutge envia a presó l'home que es va entregar després de matar la seva parella a Terrassa

El magistrat també ha acordat una ordre d'allunyament de les filles

26.07.2019 | 18:33
Minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Terrassa

El jutjat de violència sobre la dona de Terrassa ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home que dimecres es va entregar a la policia explicant que havia matat la seva parella. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el magistrat ha citat el detingut aquest divendres com a investigat per un delicte d'homicidi, si bé l'home s'ha acollit al dret a no declarar. A part de la presó provisional, el jutge també ha acordat com a mesura cautelar una ordre d'allunyament del detingut respecte les filles que tenia amb la víctima. Segons apunta el magistrat, l'home va matar la dona apunyalant-la amb dos ganivets i unes tisores.

A la interlocutòria dictada aquest divendres, el jutge justifica la presó provisional el fet que es tracta d'un delicte d'homicidi que posteriorment podria derivar en un cas d'assassinat, mentre assenyala que hi ha "motius suficients" per considerar-lo autor del crim.

Si bé l'home s'ha acollit al dret a no declarar, el jutge recorda que ell mateix va acudir a la comissaria de la policia espanyola per confessar que havia mort la seva dona. En aquest sentit, el magistrat afegeix que les investigacions fetes al lloc del crim –l'aixecament del cadàver i la recollida d'empremtes- constaten que ell va ser l'autor dels fets, i apunta que va matar la dona amb diverses ferides d'arma blanca provocades per dos ganivets i unes tisores.

Finalment, el magistrat justifica la presó provisional per assegurar la presència de l'home durant tota la investigació, ja que considera que existeix risc de fuga "evident" a causa de les penes elevades a què s'exposa per haver matat la seva dona. El jutge també constata que hi ha risc de reiteració delictiva i d'actuació contra els béns de la víctima.

Pel que fa a l'ordre d'allunyament de les filles, el magistrat conclou que les menors necessiten una "tutela necessària i una protecció precisa davant el risc de qualsevol contacte amb l'investigat". Per això li prohibeix aproximar-se als seus domicilis, centres d'estudi o qualsevol indret que freqüentin, a una distància inferior als 1.000 metres ni comunicar-s'hi a través de qualsevol canal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook