29 de juliol de 2019
29.07.2019
Regió7

Artur Mas aposta perquè JxCat incorpori el PDeCAT i la Crida en el mateix partit

L'expresident de la Generalitat considera que els presos no poden tornar a assumir el lideratge electoral

29.07.2019 | 00:02
Artur Mas aposta perquè JxCat incorpori el PDeCAT i la Crida en el mateix partit

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, aposta per convertir la marca JxCat en un partit polític que incorpori tant el PDeCAT com la Crida. Així ho va assegurar en una entrevista a El Nacional, en què Mas va considerar que el projecte hauria de ser realitat entre setembre i octubre.

Pel que fa a les prioritats del nou partit, Mas creu que s'hauria d'obrir un procés per triar el candidat o candidata a la presidència de la Generalitat i assegura que ni presos ni exiliats han de tornar a assumir el lideratge electoral perquè resulta «inviable». L'expresident afegeix que la resposta a la sentència del Suprem no hauria de passar per la convocatòria d'unes noves eleccions.

Segons va assegurar, Carles Puigdemont és qui ha de liderar aquest procés intern perquè ell mateix ha mostrat la seva intenció de fer-ho. «Ho entenc i ho respecto totalment», va afegir.


Resposta a la sentència

Mas creu que la resposta a la sentència del Suprem pel judici de l'1-O ha de ser triple. D'una banda, des del punt de vista judicial, considera que cal organitzar el recorregut judicial posterior, ja que avisa que els tribunals europeus seran els que, en els propers anys, tindran l'última paraula. En segon lloc, la resposta ciutadana que està en mans de l'ANC, Òmnium i AMI, i en tercer, la resposta institucional. En aquest sentit, considera que el Parlament ha de ratificar el dret a l'autodeterminació. «No ens hem d'acovardir», va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook