El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha admès avui que existeix una "crisi de seguretat" a la ciutat, on han augmentat un 9% els fets delictius, encara que els delictes contra persones han disminuït un 1,27% en l'últim semestre.

En un acte a Barcelona al costat del primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, Batlle ha demanat fer una anàlisi "serena i responsable" sobre la sensació de "inseguretat" en la capital catalana i ha volgut llançar un missatge d'optimisme: "Barcelona -ha dit- continua sent una ciutat segura en comparació amb altres com París, Londres o Roma".

A Barcelona s'han registrat en el que va d'any un total de tretze víctimes mortals, tres més de les deu que va haver-hi en la capital catalana al llarg de tot 2018.

Batlle ha afirmat que si bé hi ha una "percepció per part de la ciutadania d'inseguretat", la situació no és irreversible", i que "estan prenent mesures per a revertir la situació" i evitar que s'allargui.

En relació als tres apunyalaments que s'han produït les últimes 24 hores a la ciutat, Batlle ha dit que "hem d'intensificar les polítiques de seguretat, però sense oblidar que aquestes són, per sobre de tot, polítiques socials, que han d'anar acompanyades d'altres polítiques en matèria d'urbanisme, o de serveis socials", entre altres.

"El més important és prevenir, però si ocorren aquest tipus de successos és vital que hi hagi una intervenció policial que permeti recuperar la confiança de la ciutadania, i en gairebé tots aquests casos els Mossos d'Esquadra han identificat o detingut als autors", ha recordat.

Batlle ha agraït la labor dels cossos de seguretat, i ha recordat que s'han incorporat a la capital catalana 130 agents de la Guàrdia Urbana, als quals s'afegiran al setembre 300 Mossos d'Esquadra que, segons el tinent d'alcaldia de Seguretat, contribuiran a "milloraran la percepció d'inseguretat".