25 de agost de 2019
25.08.2019

La carn de marca blanca de l'empresa responsable del brot de listeriosi també té el bacteri

Un error en l'etiquetatge hauria fet que la partida no s'hagués retirat fins divendres passat

24.08.2019 | 23:00

Les anàlisis preliminars realitzades en les mostres de carn de La Mechá elaborada, envasada i comercialitzada per l'empresa Martínez León com a marca blanca van donar positiu en listeriosi, segons va confirmar ahir la conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia. Segons la mateixa font, la distribució d'aquesta marca blanca «només es feia a restaurants i bars i no hi ha hagut clients fora d'Andalusia». Així, va assegurar que els clients es troben sobretot a Sevilla perquè «hi ha una llista provisional de clients», i va afegir que « dilluns hi haurà la definitiva».

L'últim informe de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va explicar que, segons la Junta, la carn de marca blanca tenia la mateixa presentació que la que havia comercialitzat l'empresa Magrudis, però que en l'etiquetatge no apareixia cap marca de fabricació i només es feia referència a la informació nutricional. L'AESAN va apuntar que es tracta «d'una gravíssima deficiència».

A causa d'això, la conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia va denunciar, davant la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Sevilla, l'empresa comercial Martínez León perquè investigui si va comercialitzar el producte de Magrudis –responsable de la carn que va originar el brot de listeriosis– «reenvasant el producte».

Així ho va indicar la viceconsellera de Salut i Famílies, Catalina García, que va explicar que el dia 21 d'agost, quan van tenir coneixement que l'empresa Martínez León havia comercialitzat carn de Magrudis, van informar l'Ajuntament, «qui té la facultat de les inspeccions», tals fets perquè «els seus inspectors es personessin a la fàbrica i realitzessin l'oportuna inspecció».

D'altra banda, tres nous casos de sospita de listeriosi van elevar ahir a cinc les persones afectades per aquesta patologia a Catalu-nya, en espera de les analítiques que han de verificar si es tracta de casos confirmats, segons va informar l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC). Segons el departament de Salut, els cinc casos estan relacionats amb el brot d'Andalusia. D'entre els cinc casos, dos van ser detectats a les comarques de la Catalunya Central, dos al Vallès i un al Barcelonès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit