30 de agost de 2019
30.08.2019

El consistori tarragoní va pagar la defensa del cas Inipro, segons la CUP

Els cupaires afirmen que l'Ajuntament va pagar 12.000 euros per la defensa de l'exalcalde Ballesteros

29.08.2019 | 23:48

L'Ajuntament de Tarragona va pagar 60.137 euros entre el 2015 i el 2018 per sufragar les despeses de la defensa jurídica de diferents càrrecs polítics, treballadors i funcionaris investigats en el cas Inipro. Va denunciar-ho ahir el grup municipal de la CUP, que alhora exerceix l'acusació popular en el cas: «És l'Ajuntament qui hauria d'haver actuat com a acusació, en lloc de ser nosaltres, que som qui ho hem hagut de fer. És del tot vergonyós que, a sobre, l'administració pública hagi sufragat les despeses de les defenses».

Segons va subratllar la CUP, hi ha factures de 12.100 euros que corresponen a la defensa de l'exalcalde Ballesteros i de 14.520 euros que són de la defensa de l'exportaveu del PSC, Begoña Floria.

Segons els anticapitalistes, la despesa pública també inclou la defensa de l'excap de gabinet de Ballesteros, Gustavo Cuadrado, amb una factura de 6.050 euros. La CUP recorda que Cuadrado «va presentar la seva dimissió el 26 d'octubre del 2015, coincidint amb la detenció de l'exgerent de l'IMSST Antonio Muñoz, a qui també va ser pagada una factura de 5.445 euros per a la seva defensa». La formació confia que l'actual govern d'ERC i En Comú Podem aclareixi «qui va autoritzar el pagament d'aquestes factures i en base a quin acord de govern o conveni ho va fer».

Actualment s'està a l'espera que l'Audiència de Tarragona dicti l'obertura de judici oral. El cas gira sobre el contracte subscrit l'any 2010 entre l'Institut Municipal de Serveis Socials i l'empresa Inipro, que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012.

Entre els delictes imputats a Ballesteros hi ha malversació, prevaricació, suborn, alteració de preus en concurs públics, falsedat documental, tràfic d'influències, frau i abús en l'exercici de la funció pública. També estan investigats la regidora Begoña Floria; l'exregidora Victòria Pelegrín; l'exgerent de l'IMSS Antonio Muñoz; l'excap de gabinet de l'alcalde Gustavo Cuadrado; Alejandro Caballero, contractat per Inipro i vinculat amb el PSC; José Gallet, administrador de l'empresa Gallet; Enrique Manuel Miró, administrador d'Itinere Serveis Educatius; Araceli Saltó, funcionària municipal; Enriqueta Aznar, tècnica de l'IMSS, i els treballadors Maria Cecilia Mangini, Vasile Baltaretu, Judit Cepero, Juan Carlos Lozano i Mario Bulzuri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook