Un jutge va enviar a la presó un lladre de farmàcies que es va lliurar als Mossos d'Esquadra després de cometre almenys nou assalts en quinze dies a Barcelona. En els robatoris intimidava les víctimes amb una arma blanca i, abans d'anar-se'n del local, es mostrava educat i demanava disculpes.

Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, el lladre es va lliurar en una comissaria del districte de les Corts dimecres passat acompanyat per un advocat, després que els agents de la policia autonòmica ja l'havien aconseguit identificar gràcies a les imatges de les càmeres de videovigilància de les farmàcies que va assaltar.

Els Mossos li seguien la pista arran d'una onada de robatoris en farmàcies, nou en quinze dies, comesos per una mateixa persona, en què el lladre intimidava els responsables del local amb una arma blanca perquè li lliuressin la recaptació o fins i tot es dirigia ell mateix a les caixes registradores per sostreure'n els diners.

Segons els Mossos, l'atracador tenia bon aspecte i no aixecava sospites quan anava a actuar i, de fet, abans d'anar-se'n de les farmàcies amb el botí es mostrava educat i demanava disculpes pel robatori. Després de passar a disposició judicial, el jutge de guàrdia de Barcelona va acordar el seu ingrés a la presó.