Segueix-nos a les xarxes socials:

L'exrector de Vilobí d'Onyar acusat d'abusos no podrà dir missa

Tretze persones van denunciar tocaments per part de l'eclesiàstic entre els anys 1960 i 1990

L'exrector de Vilobí d'Onyar acusat d'abusos no podrà dir missaaniol resclosa/diari de girona

El Vaticà ha prohibit a l'exrector de Vilobí d'Onyar mossèn Tomàs, acusat d'abusos sexuals, que exerceixi en públic i s'acosti a menors. Tampoc pot visitar les poblacions on havia treballat com a capellà. A més, haurà de demanar perdó a les víctimes. Des del Bisbat de Girona han destacat que de moment no se sap si ho farà personalment o a través d'alguna comunicació, per exemple postal, a causa de la seva edat avançada. Ara, mossèn Tomàs té 91 anys.

Això és el que va determinar el 7 d'agost passat la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu després d'analitzar les actes de la investigació relativa a l'exrector de Vilobí. El Bisbat va enviar una còpia de la investigació a la Fiscalia de Girona i aquesta ha quedat arxivada per prescripció.

Una tretzena de víctimes van passar per la Comissió del Bisbat que es va obrir arran dels fets i que ara ha culminat amb el dictamen del Vaticà. Així ho van anunciar ahir el delegat de Mitjans del Bisbat, Xavier Roca, juntament amb la cancellera de l'ens eclesiàstic, Maria Teresa Sebrià, en una roda de premsa on es va llegir un comunicat en què es detallaven tots els punts de les decisions de la Santa Seu.

Exercici a quatre comarques

A banda de les prohibicions de fer missa en públic i d'administrar penitència, tampoc pot acostar-se a menors i no pot traslladar-se a les poblacions on va treballar. Mossèn Tomàs va exercir en quatre comarques de la província i a les següents poblacions: Vilobí d'Onyar, les Preses, Siurana, l'Escala i també a les parròquies d'Adri i Biert de la Vall de Llémena.

El Vaticà, a banda de les prohibicions, també li ha imposat l'obligació de residir en una de les residències sacerdotals que té el Bisbat a la província de Girona. Ara ja no resideix a la d'Arbúcies, on havia estat els últims anys fent missa a la residència així com confessions a l'església parroquial de la població. El sacerdot també té l'obligació de portar «una vida de penitència i oració».

Condemna del Bisbat

El Bisbat de Girona va assegurar ahir taxativament que condemna qualsevol mena d'abús, «en la línia de pensament i la praxi del papa Francesc». Sobre la seva feina a l'escola Bell-lloc de Girona, el Vaticà no ha determinat cap tipus de mesura en ser un espai de fora de l'església.

Prem per veure més contingut per a tu