El departament d'Interior, l'Ajuntament de Barcelona i diversos agents socials van conjurar-se ahir per «capgirar» l'augment de la criminalitat a la ciutat i la percepció d'inseguretat entre els ciutadans. Va explicar-ho en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Buch, que va valorar «satisfactòriament» la primera reunió del Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura.

Els participants en la trobada van concretar la creació de vuit grups de treball -que inclouen des de federacions de veïns fins al gremi de la restauració o Foment- i van establir que enllestirien propostes concretes en tres mesos.

Una de les quals, va mostrar-se convençut Buch, serà una proposta en la línia de demanar una reforma del Codi Penal per endurir les penes en casos de reincidència. «Hem celebrat que és un tema que ja entra en el debat», va afirmar Buch, que va assegurar que espera que quan l'Estat espanyol tingui un Congrés «efectiu» sigui un dels primers reptes que afronti. Amb tot, va matisar, són propostes en què encara cal treballar.