El Ministeri de Defensa investigarà el grup de militars que van estar prenent cerveses, amb les armes a terra, en una terrassa d'un bar de Vilafranca del Penedès (Barcelona), una imatge que s'ha difós a les xarxes socials i s'ha viralitzat.

Segons fonts de Defensa, l'objectiu de la recerca és determinar si els militars, uns 70 integrants d'un grup de legionaris que tornaven d'unes maniobres, van cometre alguna infracció en consumir alcohol, deixant les seves armes a terra.

En la fotografia, convertida en viral, es pot veure diversos grups de miliars, amb els uniformes corresponents, bevent cerveses, mentre al seu costat, a terra, reposen diverses armes llargues.

La imatge, que va causar estupefacció entre els veïns de Vilafranca, va suscitar nombrosos comentaris a les xarxes socials: el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va ironitzar amb la seva actitud amb la frase "segur que després de la cervesa el rifle automàtic pesa menys", mentre que la CUP de Vilafranca va exigir que els militars marxessin de la població.