La Delegació del Govern a Catalunya ha enviat aquest divendres a la Junta Electoral Central (JEC) un informe que conclou que, una vegada expirat el termini, ja no s'exhibeixen llaços grocs en els principals edificis de la Generalitat.

A les 15 h ha acabat el termini donat per la JEC al president català, Quim Torra, per retirar els llaços grocs i altres símbols "partidistes", sense que s'observi presència d'ells en els principals edificis de la Generalitat. Un extrem que ha confirmat la Delegació del Govern, segons fonts d'aquest organisme consultades per Efe, que han indicat que ja s'ha enviat un informe amb fotografies a la JEC, com ho havia demanat aquest organisme electoral.

En concret, la Delegació ha recollit informació respecte al Palau de la Generalitat, les seus dels departaments del govern català i les delegacions territorials.

I ha arribat a la conclusió que, a les 15 hores, ja "no s'exhibien" ni llaços grocs ni símbols que contravinguin la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

La Delegació, dirigida per Teresa Cunillera, ha informat a la JEC que al balcó del Palau de la Generalitat només està penjada una pancarta al·lusiva a la llibertat d'opinió i expressió, que és la que es va exhibir el 27 de setembre després de retirar la relativa a "presos polítics i exiliats".

Torra presenta un recurs

Malgrat que ja no s'exhibeixen llaços grocs, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest divendres un recurs de reposició davant la JEC en el que demana que suspengui l'ordre de retirar aquests i altres símbols considerats "partidistes".