16 de octubre de 2019
16.10.2019
Regió7

El Consell del Bages rebutja la sentència amb una moció beneïda per 4 grups

El PSC va votar «no» a la proposta argumentant que el text que la sustenta «va en contra de la convivència i del diàleg que vosaltres pregoneu»

15.10.2019 | 23:35
Moment de la votació durant el ple extraordinari celebrat ahir a la tarda pel Consell Comarcal del Bages

El Consell Comarcal del Bages va aprovar ahir en un ple extraordinari una moció que va rebre el suport tant de l'equip de govern (ERC i JxC) com de dues de les formacions que són a l'oposició (En Comú Guanyem i la CUP). En el document es manifesta «el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem amb relació al judici de l'1 d'octubre i la causa independentista», alhora que reclama «la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l'amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l'absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre». També en l'apartat dels acords s'expressa, entre altres aspectes, el «compromís amb el dret a l'autodeterminació», i s'hi subratlla el «caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català». El text va rebre el rebuig dels cinc representants socialistes (no hi era la portaveu, Montserrat Badia, que va excusar la seva absència, ni tampoc la representant de Ciutadans, María Luisa Ramos).

La moció aprovada pel ple del Consell del Bages -ens presidit per la republicana Estefania Torrente, que va formar part de l'equip de defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva en el judici del procés al Tribunal Suprem- té un text previ contundent, en què s'afirma que després de la sentència «vivim moments molt greus, en què es posa de manifest que l'aparell de l'Estat espanyol actua intentant abolir la pluralitat política, vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement, agredeix el dret que tenim a transformar la societat a través de la independència». En aquesta línia, es reprova «l'actitud sostinguda de l'Estat espanyol», del qual diu que «ha dimitit de la seva responsabilitat de fer front i donar resposta a les demandes de la ciutadania, per via dialogada i pacífica». Alhora, s'hi subratlla que «aquesta sentència no ens atura. Al contrari, ens enforteix com a moviment per debilitar el règim del 78».

Ferran Verdejo, que va intervenir com a portaveu suplent del PSC, va explicar el vot en contra de la seva formació argumentant que «la moció va en contra de la convivència i la pluralitat, i entorpeix el diàleg que vosaltres pregoneu». Verdejo va manifestar que «nosaltres creiem en la separació de poders, i per tant creiem que una institució com el Consell Comarcal no pot deslegitimar una decisió judicial». I va afegir que «la solució vindrà dins el marc democràtic, i sempre amb el diàleg al davant».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit