Col·lectius antisistema de Manresa, entre els quals hi ha Arran, Endavant, la CUP, Alerta Solidària i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), van denunciar ahir que Manresa és «una de les ciutats amb actuacions policials més qüestionables en els darrers anys» i que, amb l'arribada de la sentència del procés, «la repressió ha escalat de forma molt greu».

Segons aquests col·lectius, és «ara que es troben molta més gent al carrer que augmenta la violència policial». Aquests col·lectius de Manresa afirmen que les forces policials actuen amb més contundència quan la gent «porta l'ordre establert al límit».

Per tot plegat, els col·lectius anticapitalistes denuncien la «brutalitat policial exercida durant tota la setmana arreu de Catalunya pels cossos policials del Govern de Torra» i exigeixen «la dimissió immediata del Govern 'efectiu' i en especial del conseller d'Interior Miquel Buch, així com la dissolució de la Brigada Mòbil».

Aquests col·lectius també condemnen l'actuació policial de dimecres al vespre després de la protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa, en la qual els Mossos d'Esquadra van perseguir corrent i en furgoneta els qui tornaven cap a casa.