El president del Consell per la República Catalana, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha adreçat una carta des de Waterloo a les organitzacions que tenen càrrecs electes en les diferents institucions per instar-les a participar «activament» a l'Assemblea de Càrrecs Electes que «preferentment» s'hauria de celebrar el proper dimecres 30 d'octubre. A la missiva, Puigdemont recorda que el Consell va plantejar l'1 d'octubre que una de les respostes polítiques i institucionals a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes havia de ser la convocatòria d'aquesta assemblea, i remarca que la «necessitat» de celebrar-la és compartida per una «àmplia majoria» del món sobiranista.

Puigdemont creu que es fa «cada dia més evident» que cal reforçar un espai «lliure de les prohibicions, les amenaces i les limitacions de drets» amb què l'Estat espanyol «està sotmetent» les institucions d'autogovern catalanes.

La CUP i el PDeCAT van animar ahir els seus alcaldes, regidors, diputats i senadors a participar en l'Assemblea de Càrrecs Electes.