El conseller d'Interior, Miquel Buch, va atribuir a una «minoria» els disturbis de dissabte a la nit a Barcelona, després que «atemptessin» contra el dret de manifestació. Hi va haver 3 detinguts i 44 ferits, 25 d'ells policies, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Buch va comparèixer ahir en roda de premsa i va afirmar que una vegada més les mobilitzacions contra la sentència del procés van tornar a mostrar «dues cares». Una la de la manifestació pacífica que va acollir centenars de milers de persones, on el cos dels Mossos va garantir la seguretat de totes elles i la mobilitat. I una altra, ja al vespre, «la d'una minoria que va atemptar contra el dret de manifestació».

Pel que fa a la criticada actuació dels Mossos els últims dies, va manifestar que el cos revisa totes les seves actuacions, i que els comandaments determinaran si algun agent no va seguir els protocols establerts.

El conseller també es va referir a les declaracions del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en les quals assegurava que els operatius policials que van treballar la setmana passada a Catalunya pensen que «hi va haver una violència de molt més impacte que la del País Basc». Buch va afirmar que és «absolutament imprudent» comparar la situació que hi va haver al País Basc durant anys amb Catalunya en l'actualitat, perquè allà hi va haver prop de 800 morts.

D'altra banda, va reiterar que el Govern no vol que s'apliqui la Llei de Seguretat Nacional perquè no creu que hi hagi «cap element o dada objectiva» que pugui «justificar» la seva aplicació. Va insistir que la violència parteix de grups antisistema, no pas per qüestions ideològiques.