La Vella i la Joves de Valls aconsegueix carregar per primera vegada el 3 de 9 sense folre. Es tracta d'un castell de dificultat màxima que els rosats van coronar ahir en la segona ronda de la diada de Santa Úrsula de Valls. Uns minuts abans l'havia provat en dues ocasions la Colla Joves Xiquets de Valls, però la van acabar desmuntant quan faltava per col·locar el pom de dalt. Amb tot, els de la camisa vermella no van defallir i van reposar la colla veïna carregant-lo a la tercera ronda, posant la rúbrica final en una diada per al record. La rivalitat tradicional a la plaça del Blat va cedir el pas als càntics a l'uníson i els caps de colla es van abraçar a l'ajuntament.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, va reconèixer que tenia ganes «d'explotar» i celebrar-ho amb els companys, perquè fins llavors va haver de gestionar «emocions» i anar «pas a pas». «Ara toca gaudir-ho», va reblar.

En aquest sentit, celebra que aquesta construcció inèdita, que creu que «ha arribat per quedar-se» a les diades, i que «s'hagi estrenat a Valls». Martínez també treu importància a quina colla l'ha fet primer:«és igual, si hagués estat al revés, estaria igual de content», va concloure.

En una línia similar s'expressa el cap de colla de la Joves Xiquets de Valls, Francesc Ramon, que assegura que la plaça recordarà «què ha passat, no qui l'ha fet abans» i va qualificar la diada «d'històrica». A més, es mostra convençut que quedarà gravada al món casteller però reconeix que «encara no ho hem assimilat, ha estat complicat com s'ha anat desenvolupant, però la confiança i el treball ens ha permès assolir l'objectiu». En aquest sentit, veu justificades les «bones sensacions» i la «confiança» general en el castell, que ha acabat «tenint premi». La diada, va ser una jornada amb d'enorme dificultat però que ha marcat història al món casteller.