La Universiatat Pompeu Fabra (UPF) oferirà als alumnes que ho demanin una avaluació en convocatòria única, segons ha afirmat el seu rector, Jaume Casals, aquest dimarts, quan ha començat una vaga indefinida convocada per diverses associacions d'estudiants per la sentència de l'1-O. El claustre de la universitat havia rebutjat la possibilitat d'avaluació única, tot i que els diversos centres ja havien posat en marxa mesures de flexibilització d'avaluació, segons un comunicat de la UPF.

En una atenció als mitjans de comunicació, Casals ha titllat el bloqueig de l'entrada als tres campus aquest dimarts d'actituds "intolerants" de grups que són "extraordinàriament minoritaris" i ha assegurat que les seves reivindicacions seran més escoltades des de la universitat i no des d'un lloc que actuï com un "antre ocupat per fer altres coses que no són les pròpies de la universitat".

La UPF calcula que hi ha uns 140 estudiants tancats. Concretament, 70 al Campus de la Ciutadella; 43 al de Poblenou i 30 al de Mar.

Els representants dels estudiants rebutgen la proposta per «insuficient»

Els representants institucionals dels estudiants de la UPF, que formen part del Claustre i del Consell de l'Estudiantat, han rebutjat la darrera oferta del rector Jaume Casals en considerar-la ''completament insuficient''. Els estudiants demanen una ''avaluació única efectiva'' que no perjudiqui els qui es vulguin mobilitzar arran de les protestes per la sentència del procés i per això rebutgen que aquesta avaluació única no es pugui fer en els exàmens ordinaris de final de trimestre. Així ho han manifestat Ferran Vila, representant al Claustre, i Xan Fernando, del Consell de l'Estudiantat després de conèixer la proposta de l'equip de govern en una jornada en què els tres campus han estat bloquejats pels vaguistes que reclamen que la mobilització no afecti la seva vida acadèmica.

Els estudiants que durant aquest dimarts han mantingut les portes bloquejades dels tres campus de la UPF han de decidir en assemblea si accepten o no la proposta del rector. Vila i Fernando, representants institucionals dels estudiants, també han volgut condemnar qualsevol acció violenta i han criticat que ''certes entitats sense presència a la UPF'' hagin anat al campus a ''confrontar-se'' amb els estudiants tancats per garantir el dret de vaga.