El programa electoral del PP per a les eleccions generals del 10-N proposa enviar al president de la Generalitat, Quim Torra, «un requeriment per garantir el compliment de les seves obligacions constitucionals», pas previ a l'aplicació del 155.

Tanmateix, a diferència del programa del 28-A, els populars no fan menció explícita a l'article de la Constitució per intervenir l'autonomia catalana.

El partit liderat per Pablo Casado inclou per a aquests comicis el compromís d'aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya «per evitar ingerències polítiques» en les actuacions policials.

A més, el PP planteja que l'Estat recuperi les competències penitenciàries, ara en mans de la Generalitat, i introduir al Codi Penal el compliment íntegre de la pena per a condemnats per sedició o rebel·lió, mesures que no eren al programa del 28-A.

En una clara referència als líders independentistes condemnats o acusats per aquests delictes en la sentència de l'1-O, el PP vol reformar el Codi Penal no només per «introduir el compliment íntegre de les penes per a condemnats per rebel·lió i sedició», sinó també per «recuperar la tipificació del referèndum il·legal» i «recuperar el delicte de rebel·lió impròpia». Els populars també es comprometen a prohibir els indults a condemnats per sedició o rebel·lió.

El PP també vol modificar la llei de finançament de partits polítics perquè «aquells que tinguin dirigents condemnats per rebel·lió o sedició no puguin rebre fons públics que es puguin utilitzar per fomentar la independència». Una altra norma que vol modificar és la llei general audiovisual «per evitar propaganda a favor de la independència des de televisions i ràdios públiques».

«Promourem la legalitat constitucional en l'exercici del dret d'autonomia» és el primer compromís del programa fet públic aquest dijous que conté 200 punts. El primer capítol amb el nom La Constitució, la unió de tots els espanyols inclou les mesures esmentades. També parla de reforçar l'Alta Inspecció Educativa «per evitar l'adoctrinament».