09 de novembre de 2019
09.11.2019
Regió7

La Moncloa recorre una moció de la CUP sobre l'autodeterminació

El Govern espanyol creu que la cambra catalana vol continuar amb el procés i recorre una proposta cupaire

08.11.2019 | 23:28
Isabel Celaá

El Consell de Ministres va decidir, un divendres més, acudir al Tribunal Constitucional (TC) per anul·lar dos acords més de la mesa del Parlament de Catalunya, aquest cop una proposta de la CUP a favor del dret d'autodeterminació, i va advertir que es posa de manifest la «clara intenció» de l'ens que dirigeix el Parlament de «continuar» amb el procés cap a la independència.

És el quart Consell en què l'Executiu pren la decisió de plantejar allò que es denomina incidències d'execució de sentència, una apel·lació al TC perquè anul·li diversos acords per entendre que incompleixen sentències i providències del Tribunal. En total són deu els incidents presentats des del 4 d'octubre fins avui.

En concret, el Govern espanyol va decidir ahir actuar contra l'admissió a tràmit per la mesa del Parlament, el 29 d'octubre passat, d'una moció de la CUP i s'insisteix en la voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació.

També es dirigeix contra la decisió de la mateixa mesa del Parlament de rebutjar, el 5 de novembre, les sol·licituds de reconsideració d'aquesta admissió a tràmit, presentades pel PSC, Ciutadans i el PP.


Sentències del 2015 i el 2018

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, va explicar que es planteja al TC que anul·li aquests dos acords perquè incompleixen sentències del tribunal del 2015 i el 2018 que rebutgen el dret d'autodeterminació i perquè «desobeeixen» providències del mateix Constitucional del 10 i 16 de l'octubre passat, quan ja va anul·lar resolucions del Parlament que insistien en la sobirania del poble català i en el seu dret a l'autodeterminació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit