El diputat de Junts per Catalu-nya Francesc de Dalmases va aconseguir 320.000 euros en subvencions suposadament fraudulentes de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona per a dues fundacions afins a CDC que administrava, amb factures duplicades i improcedents, segons manté la Guàrdia Civil.

Aquest atestat policial consta en el sumari, a què ha tingut accés Efe, de la causa que dirigeix el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, contra una presumpta trama corrupta acusada de desviar subvencions públiques a les fundacions CATmón i Igman, properes a l'extinta CDC i de les quals De Dalmases era soci fundador i president, respectivament. Francesc de Dalmases «va sol·licitar i va percebre subvencions tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat per finançar la mateixa activitat [...], certificant que no havia rebut altres subvencions per a això», sosté l'institut armat en el seu atestat. La Guàrdia Civil desglossa les subvencions presumptament fraudulentes: l'any 2014, CATmón va rebre 120.000 euros per part de la Diputació per a l'elaboració i distribució de la revista Catalan International View i 49.000 euros més pel mateix concepte del departament de Presidència de la Generalitat. El mateix va ocórrer l'any 2015 amb quantitats semblants, afegeix l'informe.

Els dubtes que té la Guàrdia Civil respecte a la legalitat d'aquestes subvencions van augmentar quan van detectar que a les revistes es podien llegir «articles copiats d'internet». «A més, va ser responsable d'aportar factures improcedents i duplicades», continua el text que la Guàrdia Civil ha remès al jutge.