La diputada electa de la CUP Mireia Vehí va assegurar ahir que en la seva formació es mostren «escèptics» davant d'una possible taula conjunta amb ERC i JxCat per negociar la investidura de Pedro Sánchez a causa de la falta de voluntat del Govern espanyol per tractar el conflicte català.

La diputada de la formació independentista va fer aquestes declaracions als mitjans al Congrés abans de lliurar, juntament amb el seu número dos Albert Botran, la credencial com a electa el 10-N.

Vehí va destacar que els mínims «clars» de la CUP per negociar són l'amnistia i l'autodeterminació de Catalunya, si bé va insistir que el PSOE és «part del problema». «Aquesta gent no són la solució de res», va emfatitzar abans de remarcar que un Govern en el qual hi hagi els socialistes conduirà a «més repressió i més retallades».

La diputada electa de la CUP va remarcar que el no a negociar la investidura de Pedro Sánchez no vol dir que no treballin amb la resta de formacions independentistes. No obstant això, va comentar, faran aquesta feina sota la premissa que «la independència estigui al centre de la resolució del conflicte català».

La CUP, que el 10-N va aconseguir dos escons el primer cop que la formació es presentava a les eleccions al Congrés dels Diputats, pretén desenvolupar, va avançar Mireia Vehí, un «conflicte obert» a la Cambra, és a dir, que durà a terme una tasca parlamentària d'oposició al que consideri representatiu de l'Estat o del sistema que el sustenta.