Breaking Bad ha tornat. I no, no es tracta de la seqüela en forma de pel·lícula, ni de l'estrena de la nova temporada de la seva spin-off Better Call Saul. En aquest cas l'ombra de Heisenberg planeja més enllà de la petita pantalla pantalla. Les autoritats d'Arkansas han detingut dos professors de química que fabricaven metamfetamina, al més pur estil Walter White en l'aclamada sèrie. Però ells van anar més enllà que White i Pinkman, ja que cuinaven dins de la pròpia Universitat, en un dels laboratoris.

Terry D. Bateman i Bradley A. Rowland van ser acusats de sintetitzar aquesta popular droga, segons va assegurar el Departament de Sheriff del Comtat de Clark. Com bé saben els seguidors de Breaking Bad, la metamfetamina és una substància altament addictiva que pot fabricar-se fàcilment amb productes químics, segons indiquen els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties. Bateman i Rowland són professors associats de química a la Universitat Estatal d'Henderson, un centre amb uns 3.500 estudiants a la ciutat de Arkadelphia.

La institució va dir que una de les facultats de ciències de la universitat havia estat tancada el 8 d'octubre a causa de "una olor químic indeterminat". Les proves van revelar una presència elevada de clorur de benzil en un laboratori, substància que es fa servir per produir certs colorants i productes farmacèutics. Els efectes a curt termini per inhalar inclouen irritació de la pell, els ulls i el tracte respiratori. "El clorur de benzil és un químic econòmic i versàtil que s'utilitza per fabricar moltes drogues i molècules útils", va aclarir Eric I Simanek, professor de química a la Universitat Cristiana de Texas.

La companyia de serveis ambientals de la Universitat Estatal d'Henderson va realitzar treballs de neteja a l'edifici, que va reobrir el 29 d'octubre, va dir Hall. Posteriorment els professors van ser arrestats, una història que ja ha estat comparada amb la sèrie de Vince Gilligan. El drama seguia a Walter White, un mestre de química de secundària interpretat per Bryan Cranston que es converteix en un capo de el narcotràfic a Albuquerque, Nou Mèxic, com a mitjà per pagar els seus tractaments contra el càncer.