El candidat presidencial del govern Front Ampli (centreesquerra) de l'Uruguai, Daniel Martínez, i el seu rival de la formació de centredreta Partit Nacional, Luis Lacalle Pou, es troben davant un possible empat tècnic després de la celebració de la segona volta de les eleccions presidencials, segons mostren les dades preliminars.

Lacalle Pou havia aconseguit fins ahir el 48,7% dels suports enfront del 47,5% obtingut pel seu rival polític, segons els resultats emesos per la Cort Electoral després d'un escrutini preliminar quan faltaven els vots observats.

Els resultats ajustats van fer que ahir la Cort no pogués anunciar el vencedor d'uns comicis als quals Lacalle Pou acudia com a favorit. Projeccions realitzades per Enia al costat del diari local El Observador indicaven un avantatge de poc més d'un punt percentual per al candidat del Partit Nacional, segons va informar el diari. La Cort Electoral va indicar que la diferència entre tots dos candidats era de 29.605 vots de moment, menys dels 35.262 vots observats (que suposen l'1,3% de les paperetes).