El Tribunal de Comptes ha citat l'expresident català Carles Puigdemont i l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras per al 28 de gener del 2020 per fixar la liquidació provisional de les despeses ocasionades pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

El Tribunal de Comptes ha citat a les 09.30 hores del proper 28 de gener una trentena d'exconsellers i alts càrrecs de la Generalitat en aquelles dates per a «la pràctica de la liquidació provisional» en relació amb les «despeses i pagaments pel referèndum il·legal» de l'1-O.

Així, a més de Puigdemont i Junqueras, també han estat citats els exconsellers Neus Munté, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Lluís Puig, Meritxell Serret i Santi Vila . Entre els llavors alts càrrecs també citats figuren Amadeu Altafaj, Natàlia Garriga, Ignasi Genovès, Jaume Mestre, Antoni Molons, Joaquim Nin, Eva Maria Pardo, Teresa Prohias, Albert Royo, Jordi Serra, Francesc Sutrías, Josep Vidal, Rosa Vidal i Aleix Villatoro.

Segons afirma Societat Civil Catalana (SCC), que com la Fiscalia va presentar una denúncia contra els responsables de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 amb la finalitat que aquests polítics tornessin la despesa que va comportar, el Tribunal de Comptes requerirà als citats perquè paguin o avalin aquestes despeses i, en cas de no fer-ho, es procediria a l'embargament dels seus béns. El tribunal especifica que els citats poden comparèixer personalment o «per mitjà de representant degudament acreditat per a la defensa dels seus drets o interessos».

També han estat citats aquest dia els representants legals de les societats Advocats Catalans per la Constitució i Societat Civil Catalana, l'Advocacia de l'Estat i el Ministeri Fiscal.

En la seva notificació, el Tribunal de Comptes adverteix els citats que les actuacions es troben a la seva disposició perquè en un termini màxim de 10 dies hàbils des que rebin la resolució puguin adduir al·legacions i aportar documents o altres elements de judici que estimin que hagin de ser tinguts en compte.

En un comunicat, SCC considera «absolutament necessari que els líders d'aquest projecte, que genera divisió i enfrontament i que està portant Catalunya a la ruïna econòmica, paguin fins a l'últim cèntim de diners públics que han utilitzat per executar-lo».