El Tribunal Suprem ha declarat improcedent l'acomiadament d'una treballadora de la neteja que en 8 anys va encadenar 242 contractes d'interinitat per cobrir vacances, descansos i permisos d'altres empleats.

En sentència coneguda ahir, l'alt tribunal assenyala que la via del contracte d'interinitat per substitució no és vàlid en aquests casos, i ofereix a l'empresa, l'Hospital Clínic de Barcelona, que triï entre readmetre la treballadora o abonar-li una indemnització d'11.088 euros.

En el cas present, aclareix el Suprem, ni era vàlida la causa consignada en el contracte, ni concor-ren les circumstàncies que haurien permès validar una modalitat contractual diferent, com la del contracte eventual.

El Suprem respon així al recurs de la treballadora contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que donava la raó a l'Hospital, després que el jutjat del social número 11 de Barcelona també hagués donat la raó a l'empresa, en concloure que, malgrat el gran nombre de contractes, tots estaven justificats, per la qual cosa no hi havia frau de llei en la contractació.