El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, creu que tant el PSOE com ERC s'esforcen «perquè l'acord sigui possible» i la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, pugui tirar endavant.

Iglesias va fer aquestes declaracions en declaracions als mitjans quan va arribar a la Cimera del Clima (COP25) que se celebra a Madrid, després de reconèixer, no obstant això, que aquest acord «serà difícil» i que encara «s'ha de treballar».

«Però soc optimista. Tot i que no sigui fàcil crec que finalment ho aconseguirem», va reafirmar Iglesias, que també va demanar ser «respectuosos amb tots els actors polítics», per permetre que aquest acord es faci possible.

En aquest sentit, va defensar que «cal molta empatia i molta capacitat d'escolta», i va assegurar que el PSOE «s'hi esforça». «També ERC s'esforça perquè l'acord sigui possible», va assegurar Iglesias.

«Nosaltres estem disposats a ajudar. Crec que hi ha una gran majoria de ciutadans a Espanya i Catalunya que volen que hi hagi aviat un govern progressista», va defensar.