El jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar va acordar ahir llibertat provisional per a un detingut per presumptament participar en l'agressió a tres vigilants de seguretat diumenge en un tren de Rodalies que feia el trajecte entre Blanes i Barcelona.

En un comunicat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que la causa està oberta per un presumpte delicte de lesions.

L'agressió va tenir lloc diumenge poc abans de les 7 del matí, quan dos grups de joves es van barallar dins d'un tren de la línia R1, i quan els vigilants de seguretat van mirar de separar-los van ser agredits a l'interior del vagó.

El tren es va aturar a l'altura de Pineda de Mar (Barcelona) i els Mossos van identificar i detenir dos joves, un d'ells menor i l'altre de 19 anys. Dos dels vigilants van ser traslladats a l'hospital, on van rebre punts de sutura, i un d'ells tenia una pèrdua parcial de la visió, van informar fonts de Renfe.

Renfe ha demanat una reunió extraordinària amb els Mossos d'Esquadra arran de l'agressió als tres vigilants en una baralla al tren, per buscar mesures complementàries que permetin reforçar l'actual dispositiu conjunt en línies que recullen usuaris procedents de l'oci nocturn.