Un jutge de Barcelona va arxivar ahir la causa oberta a un manifestant independentista que va ser detingut per agents de la Policia Nacional per la seva presumpta relació amb els disturbis de les protestes en contra de la sentència del procés, en el primer cas que s'arxiva vinculat a aquests incidents.

En una resolució, a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona va dictar el sobreseïment provisional de la causa oberta al manifestant, membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per entendre que no està «degudament acreditada» la seva participació en els fets denunciats.

El jove, que era investigat per desordres públics i atemptat a l'autoritat, va ser detingut per la seva suposada relació amb els disturbis ocorreguts la tarda del 18 d'octubre davant la Prefectura de la Policia Nacional a Barcelona, que van acabar amb diversos detinguts i ferits greus, i va quedar en llibertat després de comparèixer davant el jutge.

Telèfon mòbil

En la resolució, el magistrat del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona acorda, a més, que es torni el telèfon mòbil al detingut, que estava intervingut per la Policia Nacional per analitzar-ne el contingut, amb autorització judicial. En un missatge de Twitter, la plataforma d'advocats Alerta Solidària va advertir que l'arxiu de la causa contra el manifestant del SEPC demostra «l'aleatorietat de les detencions».