Barcelona enllesteix el primer edifici d'allotjaments de proximitat provisionals (APROP) per a famílies i persones en situació d'emergència habitacional. Els apartaments, ubicats al cor del Gòtic, acolliran a partir de mitjan gener una dotzena de casos en què les persones estan pendents de ser adjudicatàries d'un habitatge públic definitiu.

«Avui ningú tindrà cap mena de dubte que no només són dignes sinó que són adequats i molt millors que moltes de les solucions precàries com pot ser estar en pensions», va remarcar l'alcaldessa Ada Colau després de visitar l'edifici. Els apartaments s'han prefabricat en mòduls utilitzant contenidors de transport en vaixells fora del solar i s'han instal·lat en el terreny durant els darrers mesos.

A més, Colau va assegurar que els mòduls prefabricats s'han construït imitant models que ja funcionen amb èxit en ciutats com Amsterdam, Copenhaguen o Vancouver i que tenen una visió tècnica «innovadora, sostenible i eficaç», tant pels materials com pel temps de construcció.