La secretària general del PSOE a Andalusia (PSOE-A), Susana Díaz, ha remarcat la «generositat» del president del Govern en funcions i candidat a la investidura, el socialista Pedro Sánchez, per «dialogar amb tothom» en el marc de les negociacions que està duent a terme per posar en marxa un govern. Al mateix temps, ha considerat que seria «una barbaritat» portar el país a unes terceres eleccions generals.

En una entrevista, Susana Díaz s'ha mostrat convençuda que hi haurà govern abans o després de Nadal, si bé ha retret al PP que «ens hagi portat a aquesta situació i que no hagi tingut la més mínima generositat amb els espanyols com el PSOE va tenir el 2016», quan es va abstenir en la investidura de Mariano Rajoy. Després de remarcar que els ciutadans estan «farts de tant tacticisme per part d'alguns líders polítics», la dirigent del PSOE-A ha advertit que «ja estem en el dilema dels qui volem que hi hagi un govern i els qui no el volen, i jo vull un govern com més aviat millor, que sigui progressista, sensible i compromès».

Per a ella, el líder del PP, Pablo Casado, «mira pel retrovisor el líder de Vox, Santiago Abascal, i té pànic a Vox», mentre que de Cs ha dit que «amb Albert Rivera fugit, Inés Arrimadas encara no ha agafat les regnes per posar aquest partit en el lloc per al qual va néixer, el centre i la moderació, un espai que deixa orfe». «I davant tot això, la responsabilitat l'està exercint exclusivament Sánchez, buscant aliances per tirar endavant una investidura», ha prosseguit Susana Díaz, qui confia que aquests partits tinguin «un cop de responsabilitat i patriotisme amb Espanya», posant els seus vots al servei d'aquest país. A més, ha recordat que només els demanen l'abstenció, «que permetin que el Govern comenci a caminar. Quant a les negociacions amb partits com Bildu o ERC, Susana Díaz ha remarcat que es manté en la mateixa posició de sempre i que està tranquil·la perquè Sánchez, «tot el diàleg, la negociació, l'acord i la recerca de suports per tirar la investidura endavant el fa en el marc de la Constitució, en la defensa de la igualtat d'Espanya i de tots els espanyols».