L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va registrar ahir un escrit al Tribunal Suprem en què reclama al jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, que apliqui el criteri que recull la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i li retiri l'ordre estatal i l'euroordre de detenció.

Puigdemont ho va fer en resposta a la petició del jutge instructor a les parts perquè es pronunciïn sobre com ha d'actuar el Suprem després de la decisió de la justícia europea.

Al seu escrit de 63 pàgines, Puigdemont reclama també al jutge Llarena que arxivi la causa contra ell o que, en tot cas, s'aparti de la instrucció perquè no té «la més mínima aparença d'imparcialitat».

La defensa de l'expresident de la Generalitat reclama a Llarena que «deixi sense efecte l'ordre nacional de recerca, captura i ingrés a presó», així com «les ordres europees i internacional de detenció emeses» perquè, segons el seu criteri, han estat dictades «sense fonament legal i sense la prèvia autorització del Parlament Europeu».