La Xina i els Estats Units estan donant els últims retocs formals a l'acord comercial de primera fase entre les dues potències, anunciat el 13 de desembre passat, però encara pendent de la seva signatura, incloent-hi la revisió legal dels textos i de les proves de traducció, segons ha informat el ministeri de Comerç de la Xina.

«La Xina i els Estats Units estan fent els procediments necessaris, com ara la revisió legal i la correcció de les proves de traducció, i s'estan comunicant estretament sobre el treball de seguiment, incloent-hi la signatura de l'acord», va explicar en roda de premsa Gao Feng, portaveu del ministeri.

El 13 de desembre passat, la Xina i els Estats Units van anunciar que havien arribat a un acord inicial per resoldre les seves diferències comercials, a més d'altres qüestions com les transferències tecnològiques, serveis financers i la protecció de la propietat intel·lectual, la qual cosa va evitar l'entrada en vigor dels aranzels creuats que les dues potències tenien previst imposar des del 15 de desembre i reduir algunes de les taxes imposades a les importacions xineses dels EUA.

D'altra banda, Pequín va anunciar que rebaixarà, des de l'1 de gener del 2020, els aranzels a les importacions de 859 classes de productes, que abasta des de la carn de porc congelada a semiconductors i compostos per a medicaments contra la diabetis o el càncer. El valor afegit va superar els 350.000 milions de dòlars (315.747.000 d'euros) el 2018. El ministeri de Finances de la Xina va explicar que la nova llista de productes bàsics subjectes a la reducció d'aranzels respon a la necessitat d'«optimitzar l'estructura comercial i promoure un desenvolupament econòmic d'alta qualitat».