El cap de l'Estat Major de l'exèrcit de Taiwan, el general Shen Yi-ming, va morir ahir després que l'helicòpter en el qual viatjava patís un accident en efectuar un aterratge forçós en una zona muntanyenca pròxima a Taipei. Segons l'agència estatal CNA, vuit persones, entre les quals Shen, hi van perdre la vida, mentre que cinc més van sobreviure.

En principi, la premsa local i també la de la Xina continental havien assegurat que el màxim dirigent de les Forces Armades illenques havia sobreviscut a l'accident, encara que finalment les autoritats van confirmar la seva defunció poc després de les 14.00 hora local.

Shen, de 62 anys i pilot d'avions de combat, va ser comandant general de les Forces Aèries i viceministre de Defensa, abans d'arribar a la prefectura de l'Estat Major de l'exèrcit taiwanès el juliol del 2019.

Entre els altres set morts figuren el general major Hung Hung-chun, de l'oficina del número dos del departament d'Intel·ligència del ministeri de Defensa, i el subdirector de l'Oficina de Guerra Política, el general major Yu Chin-wen. I, entre els supervivents, figuren el número dos de Logística de la seu de l'Estat Major, el general major Huang Yu-min, i el número dos de l'Estat Major per a Comunicacions, Electrònica i Informació, el general major Tsao Chin-ping.

L'helicòpter, un Black Hawk UH-60M de l'equip de rescat de les Forces Aèries, es va enlairar de la caserna general de l'alt comandament de l'Exèrcit de l'Aire a Taipei, a les 07.54 hora local, per una inspecció de la base de Dong'ao, al comtat de Yilan, que formava part de les celebracions militars de lany nou xinès. Tretze minuts després, es va veure obligat a intentar aterrar a les muntanyes i va desaparèixer dels radars.