Un dels moments emotius que ha deixat el debat d'investidura de Pedro Sánchez d'aquest dimarts ha estat l'aplaudiment que l'hemicicle ha dedicat a la diputada d'En Comú Podem Aina Vidal, que dissabte passat no va assistir a la primera votació perquè pateix càncer. "Aina, gràcies per estar aquí", li ha agraït el líder de Podem, Pablo Iglesias, en les seves primeres paraules dalt de la tribuna del Congrés, frase que ha posat de peu dret bona part dels diputats i que ha fet caure algunes llàgrimes a la seva companya de formació. Montse Bassa (ERC) i Iñigo Errejón (Más País) també han tingut unes paraules breus per a la política catalana.

La pròpia Vidal va revelar ahir a través de Twitter que no va assistir a la votació de la investidura de dissabte perquè pateix un "càncer, estrany i agressiu" i també va afegir que "trigarà una temporada en tornar". Tot i això, va prometre que sí que seria a la segona volta de la investidura perquè "per res del món es perdria una sessió que serà molt més que una votació". "Estic forta, sóc forta, i l'únic desig que tinc al cap és que em deixin lluitar-lo. Vull guanyar-ho", va manifestar. La votació de diumenge va comptar amb 166 vots afirmatius, 165 negatius i 18 abstencions. Van exercir el vot 349 diputats, excepte la diputada catalana que no era present a l'hemicicle.

La diputada ha mostrat "il·lusió" en l'àmbit personal, perquè pensa "lluitar" la malaltia fins "guanyar-la", i també en el polític. "Tindrem un nou govern progressista que entre molts reptes tindrà el de tornar a invertir en ciència i investigació", ha dit, "perquè la ciència és vida i la vida necessita recursos". A més, considera que el nou govern espanyol "tindrà la responsabilitat d'estar a l'alçada d'una societat feminista, ecologista i que brama per recuperar justícia social, un govern que posi la vida al centre". Vidal ha assegurat sentir-se "en bones mans", ja que confia en el personal de la salut pública, que no dubta que faran "tot el que podran, com per qualsevol altre".