El nou eurodiputat Toni Comín ha demanat a les institucions europees que "vagin entenent" que el conflicte de Catalunya amb Espanya és "entre una visió democràtica i una visió franquista". En una entrevista a 'Nació Digital' just l'endemà del primer ple a l'Eurocambra, ha lamentat que no se'ls estigui respectant la immunitat parlamentària a Espanya i ho ha titllat de "barbaritat".

L'exconseller ha assegurat que mentre que el Suprem els nega la immunitat després els la reconeix en presentar un suplicatori perquè se'ls aixequi i creu que és "un abús i un atropellament jurídic amb totes les lletres". "Lluitarem perquè algú obligui Espanya a reconèixer la nostra immunitat", ha avisat.

A més, Comín ha carregat contra el suplicatori i ha reclamat "una batalla política" perquè s'acabi convertint en "un bumerang" per a l'Estat. "Que serveixi per evidenciar que l'Estat ha entrat en una deriva autoritària, independentment del resultat final de la votació", ha detallat.

Pel que fa a la situació d'Oriol Junqueras, a qui primer es va reconèixer com a eurodiputat fins que el Parlament Europeu va canviar el posicionament, Comín ho ha atribuït al fet que el president de l'Eurocambra, David Sassoli, ha quedat "atrapat" amb la "desobediència" del Suprem a la sentència del TJUE.

En aquest sentit, l'eurodiputat ha considerat una bona decisió presentar un recurs al TGUE perquè aclareixi si el tribunal espanyol ha desobeït o no, encara que ell ha avançat que "clarament" ho ha fet. "Esperem que el tribunal de Luxemburg forci el Parlament Europeu a reconèixer Junqueras com a eurodiputat", ha confiat.