01 de febrer de 2020
01.02.2020

Els sanitaris de Hong Kong es declaren en vaga per exigir el tancament de la frontera pel coronavirus

Dels 3.156 participants en el procés de votació, 3.123 van votar a favor de la moció i només 10 ho van fer en contra

01.02.2020 | 18:11

Milers de metges, infermers, i altres treballadors d'hospitals han votat aquest dissabte a favor d'una vaga que podria començar aquest mateix dilluns amb la finalitat d'exigir el tancament de la frontera amb la Xina continental per evitar el contagi del nou coronavirus originat a Wuhan i que ja ha causat la mort de 249 persones.

La convocatòria l'ha iniciada l'Aliança de Treballadors de l'Autoritat d'Hospitals, un sindicat prodemocràtic, que planteja un calendari de mobilitzacions en escalada de cinc dies per forçar el tancament de la frontera, informa el diari 'South China Morning Post'.

En concret, dels 3.156 participants en el procés de votació, 3.123 van votar a favor de la moció i només 10 ho van fer en contra. Hi van haver 23 abstencions i vuit vots nuls.

La consellera de Sanitat de Hong Kong, Sophia Chan Siu Chee, ha manifestat poc abans de la votació la seva preocupació per una possible vaga i fins i tot ha plorat públicament. El president de l'Autoritat d'Hospitals, Henry Fan Hung Ling, també ha demanat al sindicat, format al desembre, que es replantegi la decisió.

El sindicat demana a més del tancament de les fronteres, el subministrament garantit de màscares, la suspensió dels serveis no urgents, un increment de les seccions d'aïllament als hospitals i la garantia de no represàlies pels qui participin en la vaga.

"Si el Govern no satisfà el nostre consell, adoptarem més estratègies amb professionalitat i complint amb la legislació laboral, que preveu vagues, peticions al Govern sobre epidèmies i la recomanació de tancar la frontera", ha indicat el sindicat.

Les autoritats xineses han confirmat la mort de 259 persones com a conseqüència de les pneumònies causades pel nou coronavirus i hi ha 11.791 afectats. Fins ara 243 persones s'han recuperat de la malaltia, segons la Comissió Nacional de Salut de la Xina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit