El ministeri de Salut de la Xina va informar ahir que, fins a aquest divendres, s'han enviat un total de 25.633 treballadors sanitaris, repartits en 217 equips, a la província de Hubei per fer front al brot del nou coronavirus. «El nombre total de treballadors de la salut ha superat amb molt al del rescat durant el terratrèmol de Wenchuan de l'any 2008, i ho hem fet a una velocitat molt major», va explicarel subdirector del Ministeri de Salut xinès, Wang Hesheng, en una videoconferència des de Wuhan, localitat epicentre del brot del coronavirus.

Del número total, 20.374 treballadors sanitaris treballen en Wuhan. Així mateix, Wang ha precisat que aquesta xifra de professionals no inclou al personal mèdic que ha enviat l'Exèrcit.

El brot del coronavirus ha deixat ja 1.523 morts i 66.492 afectats a la Xina. Les autoritats sanitàries de xinesa van confirmar durant el divendres 2.641 nous casos i altres 143 morts, de les quals 139 van ser a la província de Hubei, on es troba Wuhan, dues en Henan, una de Pequín i una altra en Chongqing.

Encara que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirus s'ha estès ja a altres països del sud-est asiàtic i també s'han detectat casos a Europa i Amèrica.