Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen penes de més de 1.600 anys de presó per a 15 acusats de tràfic i explotació sexual de dones

La xarxa, establerta al Vendrell, reclutava les víctimes i les obligava a prostituir-se en clubs i carreteres

L'Audiència de Tarragona jutjarà a partir de dilluns quinze membres d'una xarxa de tràfic i explotació sexual de dones. Segons la fiscalia, el grup reclutava les víctimes i les obligava a prostituir-se en clubs i carreteres com l'N-340 i la C-31. Els fets van passar al Vendrell entre els anys 2003 i 2009, quan es va poder desarticular el grup. El ministeri fiscal demana 120 anys de presó per a dos dels acusats, 58 anys i 10 mesos per a dues processades més, i 117 anys per a la resta. Se'ls acusa dels suposats delictes de tràfic d'éssers humans en concurs amb delictes de determinació coactiva a la prostitució a majors i menors d'edat, contra els drets de ciutadans estrangers, associació il·lícita, falsedat documental, abús sexual i lesions.

Segons la fiscalia, els dotze homes i les tres dones, de mutu acord i havent-se repartit les tasques, s'encarregaven de gestionar les activitats necessàries per obtenir beneficis econòmics mitjançant l'explotació sexual de dones de diverses nacionalitats -entre les set que s'han pogut identificar n'hi ha de romaneses, albaneses i brasileres.

El cap de l'organització s'encarregava de captar les dones directament o mitjançant altres membres del grup perquè es prostituïssin a l'estat espanyol. Abans, però, juntament amb altres persones, abusava sexualment de les víctimes amb la intenció de "provar-les".

A més, el cap controlava una altra de les acusades, qui alhora exercia de controladora de les altres víctimes, donant-los ordres directes sobre els horaris, la durada dels serveis i la recaptació de diners.

El 2004 un dels membres va contactar amb una menor a Romania a qui va oferir anar a Catalunya sota la falsa promesa d'una feina en el sector de la neteja. Quan va arribar al Prat, l'individu la va portar fins a un pis del Raval on li va prendre la documentació i li va dir que hauria de prostituir-se.

Tot i que se'ls retirava el passaport, alguna d'elles va aconseguir fugir del control de l'organització. El 2008 la menor i una altra dona ho van aconseguir. A causa de les condicions d'insalubritat a les quals eren sotmeses, la menor va precisar d'hospitalització i, fins i tot, d'un trasplantament de fetge en haver concret el virus de l'hepatitis B.

Un jutjat del Vendrell va autoritzar el 2009 l'entrada i registre de diversos domicilis, on van ser trobats documents i proves, com ara llibretes d'anotacions, on es relacionava aquesta activitat. Alguns dels documents, com a permisos de conduir i passaports, eren falsos.

La fiscalia demana penes que sumen 1.644 anys i 8 mesos de presó per als acusats. Se'ls acusa de set delictes de tràfic d'éssers humans en concurs medial amb dos delictes de determinació coactiva a la prostitució de menors d'edat i cinc delictes de determinació coactiva a la prostitució a majors d'edat; de cinc delictes contra els drets dels ciutadans estrangers; de dos delictes contra els drets dels treballadors; d'un delicte continuat d'associació il·lícita; d'un delicte continuat de falsedat documental; d'un delicte continuat d'abús sexual i d'un delicte de lesions.

Prem per veure més contingut per a tu