L'home, amb diverses patologies prèvies i ingressat en un centre hospitalari de Barcelona des del passat 6 de març, va morir ahir en aquest centre. La víctima vivia a una residència de la capital catalana i mentre s'està a l'espera dels resultats de l'estudi de contactes, s'ha aïllat les persones d'aquesta residència amb patologia prèvia associada a problemes respiratoris i també a la persona que compartia habitació amb ell. A més, s'ha fet una neteja antisèptica a la planta on estava la víctima.

D'altra banda, la segona víctima és una dona de 88 anys, que patia una pneumònia i una insuficiència respiratòria. Va començar a tenir símptomes el passat 27 de febrer i va ingressar a un hospital de Barcelona el 6 de març, on ha mort avui.

El ministeri de Sanitat xifra ja en 1.204 els casos de coronavirus a tots l'estat espanyol des de la detecció del primer cas i en 28 el nombre de morts. Segons les dades actualitzades pel ministeri, el major nombre de casos es concentren a la comunitat de Madrid amb 577; seguida pel País Basc, amb 149; la Rioja, amb 102 i Catalunya, amb 101 casos. En un comunicat, Sanitat també ha informat que s'han donat d'alta una trentena de persones infectades per la covid-19. Les dades s'han donat a conèixer poc abans de la compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, prevista per a dos quarts de vuit del vespre.

Durant la roda de premsa d'aquest matí, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha avançat que estan estudiant implementar noves mesures per evitar més contagis a les comunitats més afectades.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que l'executiu treballa en un "pla de xoc" per fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus.