L'Organització Mundial de la Saut (OMS) considera que l'amenaça que el coronavirus esdevingui pandèmia és «molt real».

En la roda de premsa que va fer ahir l'organització per informar de l'evolució del coronavirus, el seu director general, Tedros Adhanom, va anunciar que s'han superat els 100.000 casos de coronavirus, que ja està present a 100 països.

«Ara, el coronavirus està present a tants països que l'amenaça d'una pandèmia s'ha convertit en molt real», va dir Adhanom, que va afegir que el coronavirus pot ser «la primera pandèmia en la història que podria ser controlada».

Malgrat que el nombres de casos ha traspassat la barrera dels 100.000, el director general de l'OMS va dir que la xifra «no explica tota la història» perquè, en l'àmbit global, el 93% dels positius es concentren en només quatre països. A més, Adhanom va destacar que dels 80.000 casos a la Xina, el 70% s'han recuperat i han estat donats d'alta. «Hem de recordar que amb accions precoces i decidides, podem desaccelerar el coronavirus i prevenir contagis. Entre els que estan infectats, la majoria es recuperaran», va explicar.

A més, el director general de l'organització va avalar que, en alguns països, es tanquin escoles o es cancel·lin actes multitudinaris, entre d'altres. En aquest sentit, va elogiar les «mesures agressives» d'Itàlia contra el coronavirus.