La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar ahir que professionals de l'Hospital de Bellvitge passaran a «codirigir» l'Hospital d'Igualada, a la confinada Conca d'Òdena, donada la crítica situació que es viu en aquesta zona i les baixes registrades entre el personal sanitari.

De fet, dilluns passat ja es va produir una llarga reunió entre la direcció mèdica de l'Hospital d'Igualada i els responsables de Bellvitge per establir pautes de relació per agilitzar la presa de decisions i les consultes entre uns i altres i si calia fer derivacions cap a l'hospital barceloní. La trobada va durar més de 5 hores, segons va explicar el director assistencial de l'Hospital d'Igualada, el doctor Joan Miquel Carbonell, el mateix dilluns.

«Professionals, caps de servei i part de la direcció de l'Hospital de Bellvitge passen a codirigir l'Hospital d'Igualada aquests dies i setmanes tan complicats», va informar Vergés.

Vergés va recordar,en aquest sentit, que dels 306 positius registrats en aquest perímetre confinat, 140 són de professionals sanitaris. Tot i que s'hagi reforçat la presència de personal mèdic i d'infermeria per diferents vies, la manca de personal ha tensionat la feina del centre igualadí.