La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va demanar ahir un «confinament tributari» perquè empreses i treballadors no hagin de suportar el principal «pes» de la crisi del coronavirus i va dir que és l'Estat «qui ha d'endeutar-se i ha de fer front econòmicament a aquesta crisi».

En la seva compareixença diària per donar compte de la gestió de la Generalitat, Budó va «celebrar» que el Govern central hagi acceptat finalment decretar un «confinament total», si bé va lamentar la seva «manera de gestionar aquesta crisi».

D'altra banda, l'últim decret llei ha generat malestar en els grups de l'oposició, però també entre els aliats parlamentaris del Govern, per l'absència d'informació que han tingut sobre aquesta última mesura de Pedro Sánchez.

Fonts dels tres partits polítics que al Congrés solen donar suport a les iniciatives de l'Executiu (ERC, Més País i Compromís) van assenyalar que les «formes» que ha emprat el president per aprovar l'últim decret han estat «desafortunades». I més quan dimecres passat, en el ple convocat per autoritzar la pròrroga de l''estat d'alarma, els portaveus d'alguns d'aquests grups van ser vehements en la defensa d'un atur gairebé total de la producció, excepte en els serveis essencials.