El grup de Compromís pel Pirineu va interpel·lar l'equip de govern, aquest dijous, en el ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell celebrat telemàticament, respecte a com s'ha dut a terme l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) de les treballadores dels menjadors escolars.

El primer intent de tramitar un ERTO als treballadors de l'empresa comarcal IAUSA al començament de l'estat d'alarma, recorda la formació, va suposar la petició de dimissió del president del Consell Comarcal, Miquel Sala, per part d'ERC, el seu soci de govern. La gestió del grup de Junts va ser políticament «nefasta».

En aquell primer moment, assegura el grup polític, la decisió d'acomiadar els treballadors es va prendre «sense tenir en compte ni els socis de govern, ni l'oposició, ni els treballadors, i ni tan sols les recomanacions del departament d'Educació».

Segons Compromís pel Pirineu, la gestió «encara queda lluny del que seria una gestió impecable». Els consellers de Compromís afirmen que l'ERTO s'ha signat sense complir diverses garanties fonamentals.