El sotsdirector de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, Sergi Delgado, va explicar que treballen per adaptar la revetlla del 23 de juny d'enguany a les restriccions en vigor pel coronavirus: «Apostem perquè pugui haver-hi Sant Joan». Serà un Sant Joan amb pirotècnia i als carrers, però de caire molt més familiar i que haurà de desenvolupar-se en grups reduïts, va explicar ahir en una entrevista a Rac1.

«Falta menys d'un mes i estem treballant des de fa unes setmanes amb el sector de la pirotècnia i el departament de Cultura, i tenim una proposta en l'àmbit tècnic tancada», va explicar Delgado, i va afegir que el pla haurà de ser avalat pel comitè tècnic del Procicat.

La proposta de Protecció Civil manté el «component lúdic» de la festivitat, encara que en una modalitat més familiar i mantenint les mesures de seguretat vigents en la fase 3 -en la qual calculen que estarà gran part del territori a finals de juny-.

El sector de la pirotècnia s'ha mostrat «molt receptiu» a les propostes de Protecció Civil, tant respecte de la possibilitat d'adaptar el material pirotècnic a la venda com en la forma de vendre-ho.

«És el sector el que coneix bé el tipus de material més adequat en les condicions que li expliquem que pugui haver-hi», i va destacar que seran els comerciants els qui finalment defineixin quins petards es comercialitzen aquest Sant Joan.

També tindran en compte les característiques de cada municipi: «Veurem com ho acabem de definir, hi ha moltes realitats i els petits pobles tenen un marge de maniobra molt més ampli».

El pla concep la revetlla d'aquest any com una celebració «de proximitat» i al carrer, ja que no s'ha de fer pirotècnia ni dins de casa ni des de les balconades, ha destacat Delgado.