El president del Tribunal Suprem espanyol, Carlos Lesmes, va enviar ahir a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, la petició de suplicatori per continuar el procediment penal contra la portaveu del grup de Junts per Catalunya a la cambra baixa, Laura Borràs, segons que van explicar ahir fonts del tribunal.

Borràs està encausada des del desembre de l'any passat per suposats delictes de prevaricació, frau a l'administració, malversació de diners públics i falsedat documental en l'etapa en què era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La petició va acompanyada de l'exposició raonada de l'instructor de la causa, el magistrat Eduardo de Porres, amb els arguments pels quals considera que cal jutjar Borràs.

Divendres el president de la Sala Penal del Suprem, Manuel Marchena, va enviar un ofici a Lesmes perquè traslladés el suplicatori a Batet, que ara haurà d'activar els mecanismes per tramitar el suplicatori que previsiblement acabarà en una votació en el ple del Congrés per decidir si el valida (vegeu pàgina 14).